Tijdens de cursus gaan we hoopers aanleren. In deze cursus gaan we serieuzer te werk dan in de funcursus en wordt het meer trainen met de hond. Het is daarom van  belang dat uw kind heel graag deze cursus wil volgen en serieus met de hond kan en wil trainen. Natuurlijk staat plezier bij kind en hond voorop en dat komt ook zeker aanbod tijdens deze cursus.

Voor wie:

Voor kinderen vanaf 8 jaar die de funcursus met succes hebben afgerond. Kinderen vanaf 12 jaar mogelijk inschrijven voor deze cursus.

Honden:

Deze cursus is alleen voor honden die sociaal zijn naar andere honden en kinderen/volwassenen. Tijdens de cursus is er ook een volwassen aanwezig voor als je kind begeleiding nodig heeft. 

Vervolg na deze cursus:

In overleg met de trainer kan uw kind doorstromen naar hoopers voor kinderen. (voor meer informatie zie hoopers voor kinderen)

Voor andere disciplines blijven de KVN regels van toepassing. Voor kinderen vanaf 12 jaar tot 16 jaar is het in overleg met de trainers van de desbetreffende discipline.  De trainer heeft het recht om in overleg met een ouder de cursus stop te zetten als blijkt dat de cursus niet geschikt is voor kind of hond. Veiligheid en plezier voor hond en kind staan voorop.