Snuffelen is kort gezegd snoepjes zoeken in bijvoorbeeld een snuffelmat of een ballenbak.  Bijna iedere hond kan snuffelen van jong tot oud. Snuffelen is leuk omdat je dit samen doet met je hond.  Heel veel gedrag van een hond is goed. De hond hoeft niet op 1 manier het snuffelen uit te voeren.

In deze cursus leer je hoe je snuffelen kunt aanleren en hoe je een snuffelwerkje kunt uitbouwen. Ik hoor heel vaak dat een hond ongewenst gedrag vertoont als er snuffelwerkje wordt aangeboden. Dit komt omdat het snuffelwerkje niet goed wordt aangeleerd of dat er te lang iets wordt aangeboden. Het aanleren in kleine stapjes is daarom van groot belang. Ook laat ik je zien dat je hiervoor geen dure puzzels hoeft aan te schaffen.

Het leuke aan snuffelen is dat je dit ook thuis kunt doen bijvoorbeeld als het heel slecht weer is of je geen zin hebt om een lange wandeling te maken.

De cursus duurt 30 minuten met 3 combinaties. Deze cursus is maatwerk dus iedere combinatie snuffelt apart. Iedere combinatie krijgt even veel snuffeltijd. Hierdoor is dit ook geschikt voor reactieve of onzekere honden. Je hond hoeft tijdens deze cursus niet los te kunnen werken en de minimale leeftijd is 6 maanden.